09 dubna 2007

Northland - část druhá

V místech, kde už se severní ostrov začíná zužovat, se nachází million dollar view road. Když vám vyjde počasí, tak výhled zde je opravdu k nezaplacení. Nachází se zde nespočet pláží obklopených spoustou kopců a hojně navštěvovaných surfaři. Už jen pár kilometrů zbývá do začátku výběžku vedoucího až k nejseverněji položenému majáku na cape Reinga, který ale není nejsevernějším bodem. Ten je kousek na západ, ale jedná se o maorské posvátné území, proto není možné se tam dostat. Podél celého výběžku, na západní straně, se rozléhá devadesáti mílová pláž, která má ve skutečnosti jen 92 km. Zajímavostí je, že se po ní dá jezdit autem, ale musíte si předem zjistit čas odlivu, jinak byste mohli vaše auto klidně utopit. Také se doporučuje vjezd pouze vozidlům s náhonem na všechna kola, takže jsme si tuto atrakci opět museli nechat ujít. Cape Reinga je zajímavá i tím, že se tu setkává Tasmanovo moře s Pacifikem a vytváří to neobvyklé barevné kombinace. To je taky důvod, proč Maoři považují toto místo za posvátné. Nesmíme zapomenout zmínit ani místní písečnou poušť, kde je možné si pronajmout surf a zasurfovat si na písku. Je to neuvěřitelný pohled, kdy na jedné straně máte louky a lesy a na druhé straně obrovské písečné duny. Na cape Reinga končí a zároveň začíná State Highway 1, která má druhý konec na jihu jižního ostrova, pod městem Invercargill, na poloostrově Bluff. Jakmile se dostanete až sem, už není cesta dál, můžete se jedině vrátit. A tak nám nezbývá nic jiného, než se otočit a vydat po západním pobřeží zpět na Auckland, kde nás čeká stresující prodej auta :-). Ale než tam dorazíme, čeká nás ještě oblast pralesů s mnoho-set-let starými stromy.

Na závěr bychom vám všem chtěli popřát hezké velikonoce :-).

2 Comments:

At 09 dubna, 2007 04:29, Anonymous Anonymní said...

Hi you both!

I just wanted to wish you a HAPPY EASTER. I hope you have a great holiday right now. In Wellington changes nothing. I miss you at MFC, it was an awesome time! CU hopefully again, somewhere in this world ;-)

 
At 09 dubna, 2007 10:18, Anonymous Anonymní said...

A já taky přeju krásné velikonoce a už se těším, až se z toho světa vrátíte k nám! A jdu napsat nějaký ten mailík...poněkud zahálím a vy tak poctivě píšete a fotíte a vůbec na nás myslíte :o)
P.S.: Tu ovečku jsem vám sprostě zkopírovala poslala kamarádce,která je milovník - je úplně luxusní...

 

Okomentovat

<< Home