10 února 2007

Konečně zase "doma"

Už je tomu tak, naše dvou-a-půl-měsíční okružní jízda po jižním ostrově byla v úterý úspěšně dokončena zpáteční plavbou z Pictonu do Wellingtonu. Tentokrát nám počasí při plavbě přálo mnohem víc a tak jsem měl možnost udělat pár pěkných fotek. Ve Wellingtonu jsme byli již netrpělivě očekáváni Damienem, Jasmin a Janem, kteří nás, po krátkém odpočinku a sprše, hned vytáhli na pláž a dokonce jsem se poprvé koupal v moři. Možná bych to neměl nazývat koupáním, protože jsem ve vodě vydržel jen pár minut, ale je to pokrok správným směrem :-).
U Damiena doma proběhlo pár změn, Jan se přestěhoval do našeho původního pokoje a z jeho se vytvořila kancelář. Což znamená, že teď spíme na matraci z gauče v kanceláři na zemi, ale i tak je to mnohem pohodlnější, než v autě :-). Jelikož máme v plánu zůstat jen pár týdnů, abychom si opět něco přivydělali (za tím účelem jsem si sem také vložil reklamy), nemá smysl vymýšlet něco jiného.
Co se týče práce, už máme s Leňulí náš první pracovní den za sebou. Oba jsme totiž nastoupili na mou poslední pozici před odjezdem na jižní ostrov a sice obsluhu cateringu a včera jsme měli první směnu a hned největší slavnostní večeři za poslední rok. Ale vše proběhlo hladce a my se vrátili po druhé hodině ranní totálně vyčerpaní. Je akorát škoda, že už tam není spousta fajn lidí, kteří tam pracovali loni. Mimo jiné i Masa dal tento týden výpověď, protože konečně sehnal práci ve filmových studiích. Zabývá se totiž modelováním různých příšerek a speciálními maskami. Kdo tam ale naopak pracovat začal je naše kamarádka Addoley, která nás se svým přítelem Lyndonem vzala, před odjezdem na jih, do kina, takže nouze o dobrou zábavu tam rozhodně nehrozí. Není to ale jediná pracovní příležitost. Máme možnost i pracovat v kuchyni, kde dělala Leňule předtím. Což by znamenalo opět spoustu jídla. Jediná nevýhoda je, že jsou k dispozici jen raní směny od 6:30 do 10:30 a večerní od 16:30 do 20:00, což dohromady nedá ani 8 pracovních hodin, ale přitom jste pryč celý den. Na druhou stranu práce v cateringu zase není jistá a na příští týden máme zatím napsané jen dvě směny, takže je těžké se rozhodnout kde dělat, abychom si za těch pár týdnů vydělali co nejvíce.

2 Comments:

At 01 března, 2007 07:40, Anonymous Anonymní said...

Ahojky,
moc děkuju za přáníčko. Bylo moc krásné a jak se vrátíte tak to určitě oslavíme. V nové práci se mám strašně krásně a sem hrozně spokojená. Je to sto a jedna :0) Až budu mít víc času tak napíšu email.
Už se na Vás strašně moc těším a hrozně se mě stýská :0(
Buďte na sebe opatrní a mějte se moc krásně. Zdraví Vás Zapík

 
At 14 března, 2007 16:17, Anonymous Anonymní said...

Ahojky Chodi,
je to hrozné, ale nemám v práci vůbec čas se dostat na internet. Teď sedím u mamky. Jen sem ti chtěla napsat, že Zuzka čeká mimčo. Je ve třetím měsíci.
Snad se brzo dostanu ti napsat delší email. Tak se opatrujte a taky se tu už dlouho neukázalo něco nového, tak doufám, že je vše ok. Jinak oslava narozenin dopadla skvěle. Potom ti dám ukázat fotky. V práci je to super. tak papa váš zapík

 

Okomentovat

<< Home