19 dubna 2007

Deset, devět, osm...

Už je to tak, začalo odpočítávání posledních dnů na Novém Zélandu. Ze začátku týdne bylo celkem pěkné, již podzimní, počasí a tak jsme si vyšli na jednu z aucklandských sopek, Mt. Eden. Odtud je krásný výhled na centrum Aucklandu a přilehlé čtvrtě. V ostatních dnech jsme se snažili si vyřídit vrácení daní, ale výsledek se možná dozvíme až doma, protože jsou všichni momentálně velmi zaměstnaní koncem finančního roku a tak vše trvá velmi dlouho. Pokud jsme něco vyplnili špatně, nebo jsme na něco zapomněli, už se to nejspíš nedozvíme, protože si na vyřízení vyhrazují až 6 týdnů.
Dalším oříškem je vyměnit zélandské dolary na měnu, která je směnitelná v ČR. Rozhodli jsme se pro eura a momentální silný kurz zélandského dolaru stál na naší straně, problém bylo akorát to, že směnárna s nejlepším kurzem nemá dostatek eur. Nezbývá nám tedy nic jiného, než zbytek proměnit za americké dolary a doufat, že jejich kurz u nás půjde nahoru. Nechali jsme si už jen pár dolarů na poslední dny a co neutratíme, vyměníme za korejské wony.
Jelikož se nám podařilo prodat auto už v neděli, ubytovali jsme se v hostelu na celý týden. Až na občasné chrápající spolubydlící je to paráda spát zase v normální posteli :-). V neděli vzlétáme vstříc novým zážitkům, tentokrát v Jižní Korei.

2 Comments:

At 20 dubna, 2007 05:27, Anonymous Anonymní said...

Hey, how are you doing? I just found this, and what...? wow you guys are still around in NZ! I cannot understand any word except some obvious ones like Mt Eden, but it's great to see the nice photos and imagine that you are enjoying NZ time. See ya. Haru

 
At 27 dubna, 2007 16:00, Blogger Kiwikind said...

Hi, u both!
Yeah, u are still in NZ. Lucky people. I am back in Germany, bu not sad at all, I can finally enjoy a good beer!
Have nice last days in Auckland!
Christina

 

Okomentovat

<< Home